Simitçi Dünyası Kreeg De Accelaratie In Export Met De Ondersteuning Van KGF (Krediet Garantie Fonds)

06.02.2017 – Dünya Gazetesi

Simitçi Dünyası, kreeg in het groei proces de kapitaalinjectie van KGF en Eximbank. Met het vertrouwen, gegeven door deze financiering, anticipeert Simitçi Dünyası erop, zijn ambitieuze doelstellingen te bereiken.


Opgericht in 2012 door Murat Erdem Simitçi Dünyası, wist hij in een korte periode van 5 jaar succesvol meer dan 100 vestigingen in binnenland en buitenland te openen. Simitçi Dünyası dankt dit succes ook aan zijn innovatieve productie. Simitçi Dünyası heeft de ambitie om, voor het 100e jaar van de oprichting van de Republiek Turkije, meer dan 400 vestigingen te openen. Tijdens deze groeifase beoogt Simitçi Dünyası, gebruik te maken van kapitaalinjecties van KGF en Eximbank. Met het hierdoor vertrouwen gegeven door deze financiering, ambieert Simitçi Dünyası zijn doelstellingen te bereiken.


De oprichter van het merk Simitçi Dünyası is Murat Erdem. Hij wijst op het probleem dat in Turkije de ondernemingen serieuze problemen hebben in het vinden van financiering over het algemeen. Hij wijst er ook op dat de kleine en middelgrote ondernemingen (MKB) die ongeveer 80 procent van de werkgelegenheid creëren, veel moeilijkheden hebben in het vinden van lange termijn kredieten.


Erdem zegt dat bedrijven zowel voor productie als voor het verhogen van werkgelegenheid financiering nodig hebben. Hij benadrukt tegelijkertijd, dat het bereiken van een competitieve kostprijs, die nodig is om de export te verhogen, kan bereikt worden via verlaging van financieringskosten.


Murat Erdem zegt dat juist op dit punt KGF deze rol op zich neemt. Hij geeft aan dat ze gebruik maakten van KGF en Eximbank voor het financiering van exportgoederen die naar winkels in het buitenland gaan. Dankzij KGF konden ze makkelijker en tegen lage kosten via Eximbank toegang verkregen tot krediet. "De rol van de KGF is uiterst belangrijk hier. Hij wijst erop dat het probleem van, het geven van onderpand, van kleine en middelgrote bedrijven hierdoor grotendeels is opgelost en het heeft de weg vrijgemaakt voor bedrijven om zeer snel, eenvoudig en goedkope financiering te bereiken".


Murat Erdem verklaard dat, omdat eisen voor onderpand van banken zijn geminimaliseert, zekerheden gegeven door KGF genieten meer de voorkeur bij banken, "Dit heeft geleid tot vermindering van de financieringskosten. Aan de andere kant, KGF heeft de termijn van toekenning verkort en zo toegang tot financiering versneld, "zegt Erdem.


Erdem wijst zowel exporterende als lokaal producerende kleine en middelgrote bedrijven erop, om gebruik te maken van financieringsmogelijkheden van KGF "Het zal heel nuttig zijn om gebruik te maken van deze mogelijkheden verkregen via KGF, ze zullen zonder het gedoe van ingewikkelde procedures, heel makkelijk en het belangrijkste met lage kosten financiering bereiken", zei hij.


Murat Erdem verteld dat ze dagelijks 300.000 simit (Bagel) produceren in hun faciliteiten. Dat ze met 100 vestigingen in binnenland en buitenland klanten bedienen en dat ze aantal van 115 gaan bereiken wanneer de vestigingen in aanbouw voltooid zijn.


Erdem vertel dat ze in buitenland in landen zoals Nederland, Duitsland, Saoudi Arabië, Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit, Oostenrijk, Dubai, en Zwitserland bezig zijn en dat ze als doel hebben om het aantal vestigingen van 400 te bereiken in het jaar 2023.


Murat Erdem wees erop dat het belangrijkste element in het succes dat ze in korte tijd hebben gekregen hun innovatieve productiestructuur is. Ook verklaard Murat Erdem dat het feit dat van jong tot oud iedereen bekend is met simit en dit al consumeerde, het succes voor hun vergemakkelijkte. Uniek is dat zij naast simit voor ieders smaak iets extra’s daaraan kunnen toevoegen.


Bron: Dünya Gazetesi

    Test

    Form Gönderimi

    Tamam